Min Chromebook

Hvad er en Chromebook

Chromebook Keybaord

Sådan bruger du Chromebook

Datablad - R753T-C4XA (NX.A8ZED.005).pdf

Hvilke programmer "erstatter" hvilke fra IOS til Chrome OS

Gode APPS, Plugins og programmer

Mere viden om Chromebooks

Chromebooks: Privacy & Security.pdf

Chromebooks gør brug af princippet "dybdegående forsvar" og giver flere beskyttelsesniveauer – hvis nogen niveauer springes over, virker andre stadig. Så hvis det stadig er vigtigt for dig at tage forholdsregler vedrørende databeskyttelse, bliver det nemmere for dig med Chromebook. Din Chromebook har følgende indbyggede sikkerhedsfunktioner:


Automatiske opdateringer

Den mest effektive måde at beskytte mod malware er ved at sikre, at alt software er opdateret og har de seneste sikkerhedsfejlrettelser. Dette kan være vanskeligt at administrere på traditionelle operativsystemer med mange softwarekomponenter fra mange leverandører med forskellige opdateringsmekanismer og brugergrænseflader. Chromebooks administrerer opdateringer automatisk, så de kører altid med den nyeste og mest sikre version.

Sandboxing

På en Chromebook kører hver webside og applikation i et begrænset miljø, der kaldes en "sandbox". Hvis din Chromebook dirigeres til en inficeret side, kan den ikke påvirke de øvrige faner, apps eller andet på computeren. Truslen er under kontrol.

Bekræftet opstart

Selvom det lykkes for malwaren at slippe ud af denne sandbox, vil din Chromebook stadig være beskyttet. Hver gang din Chromebook starter op, foretager den en kontrol af sig selv kaldet "Bekræftet opstart". Hvis den registrerer, at der er manipuleret med systemet, eller at det på nogen måde er beskadiget, vil den typisk reparere sig selv uden problemer ved at gå tilbage til et operativsystem, der er så godt som nyt.

Datakryptering

Når du bruger webapps på en Chromebook, gemmes alle vigtige data forsvarligt i skyen. Visse filtyper, som f.eks. downloads, cookies og browsercachefiler, findes muligvis stadig på computeren. Din Chromebook krypterer disse data med manipulationsresistent hardware, som gør det særdeles vanskeligt for enhver at få adgang til disse filer.